Z myślą o pracownikach

MOBILNY MAGAZYNIER

Mrożonki, dania gotowe oraz lody stanowią coraz większą część asortymentu każdego sklepu spożywczego. Jeśli dodać do tego inne produkty wymagające chłodniczych warunków magazynowania, jak np. mięso, nabiał czy ryby, okazuje się, że magazyny chłodnicze są czymś oczywistym w procesie logistycznym.

Istotny jest problem pracy ludzi w tego typu magazynach – długotrwałe przebywanie w niskiej temperaturze zalicza się do ekstremalnych warunków pracy, które grożą utratą zdrowa, a nawet życia (np. w wyniku hipotermii). 

Jak chronić pracowników przed oddziaływaniem niskich temperatur?


Odpowiedź wydaje się prosta: zaopatrzyć ich w ciepłą odzież oraz skrócić czas przebywania w ...

Pozostałe 90% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 papierowych oraz elektronicznych wydań magazynu
  • Nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma
  • ... i wiele więcej!

Przypisy