Ze względu na stale rosnący popyt przy istniejącej zdolności produkcyjnej i składowania nie byliśmy w stanie sprostać zapotrzebowaniu. W poprzedniej lokalizacji firmy wszystkie opcje rozbudowy zostały już jednak wyczerpane. Z tego powodu niezbędne było stworzenie nowej lokalizacji produkcyjnej i logistycznej – wyjaśnia Rüdiger Stollmeier, project manager w Inter Europolu.
Nowa piekarnia powstała na początku 2014 r.,
ok. 25 km od głównej siedziby przedsiębiorstwa w miejscowości Małopole k. Warszawy. Zastosowanie najnowszych technologii produkcyjnych umożliwia produkcję 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu. Dziennie zakład opuszcza do 60 pojazdów ciężarowych
z ok. 2000 palet z wyrobami piekarskimi.
– Z powodu ograniczeń czasowych ze strefą produk...
Pozostałe 90% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 papierowych oraz elektronicznych wydań magazynu
- Nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma
- ... i wiele więcej!